Wie is Trust and Chain?

Trust and Chain BVBA is een consulting- en development bedrijf voor blockchain-applicaties. De naam verwijst enerzijds naar het woord Blockchain (Chain) en anderzijds naar het woord vertrouwen (Trust), een belangrijke eigenschap van de blockchain-technologie. 

Trust and Chain adviseert en ondersteunt ondernemingen en instellingen bij de ontwikkeling van projecten met blockchain-technologie.

Wat is blockchain?

Blockchain is een technologie.

Een blockchain is een continu uitbreidbare lijst van gegevensstukjes of blokjes, die door middel van een cryptografische methode aan elkaar geketend zijn. Elke blok verkrijgt daarbij een cryptografisch beveiligde hash van de vorige blok, een timestamp en transactiedata. Het concept blockchain zorgt ervoor dat een ledger/grootboek decentraal kan worden bijgehouden en er toch steeds een consensus bestaat over de correctheid van de data in het grootboek, ook als er veel mensen met het grootboek werken. Dit concept wordt distributed-ledger-technologie genoemd (DLT).

Wat kan blockchain betekenen?

De technologie wordt doorheen alle sectoren toegepast. De meest voorkomende redenen zijn vertrouwen en kostenbesparing. Bedrijven willen bewijzen dat de klanten het bedrijf en de producten mogen vertrouwen. Via blockchain tonen ze dat hun keurbewijzen en certificaten betrouwbaar zijn. Daarnaast kunnen kosten bespaard worden door snellere reactietijden, door een derde partij niet meer nodig te hebben of door transparante automatisatie.

Advies nodig?

Blockchain is niet geschikt voor ieder project. Trust and Chain heeft een methodiek ontwikkeld om samen met u na te bekijken of uw project ook van blockchain kan gebruik maken.

Oriƫntatiepresentaties als groepssessie

Tijdens oriƫntatiepresentaties rond blockchain wordt aan groepen op een eenvoudige manier de blockchain-technologie uitgelegd. Met aanschouwelijke voorbeelden wordt de inspiratie van de deelnemers gescherpt en wordt verduidelijkt welke opportuniteiten blockchain biedt.

Individuele sessies

Individuele sessies waarbij op een academisch gecertificeerde methode opportuniteiten en mogelijke oplossingen voor blockchain-toepassingen worden toegelicht.